Cosmetica în Egiptul Antic

Egiptul Antic a fost întotdeauna un subiect interesant de discuție, datorită misterelor fascinante care l-au învăluit de-a lungul timpului, ajungând astfel la performanța de a se păstra în acest mod, până în ziua de azi.

Articolul de astăzi prezintă metodele interesante ale egiptenilor folosite în cosmetică, în Egiptul Antic.  

În urma cercetărilor, se pare că în antichitate, egiptenii își sculptau numeroase rețete de preparate cosmetice pe pereții templelor. Aromatele, creme și vopsele pentru păr erau destinate în primul rând preoților.

Mormintele antice conțineau vase cu produse cosmetice (vase kohl) și aplicatoare (linguri cosmetice). Egiptenii foloseau kohlul pentru înnegrirea ochilor; pe față își dădeau cu vopsea de plante, iar unghiile erau vopsite cu henna.

Femeile cu o anumită poziție socială, aplicau pe față o cremă verde din minereu de cupru, pentru a-și defini trăsăturile. Foloseau cosmetice pe bază de mercur și uleiuri parfumate și își pictau sprâncenele cu o cremă obținută din seu (grăsime) de oaie și plumb. Se pare că foloseau parfumul pentru a acoperi mirosul machiajului facial.

În cadrul cosmeticii se folosesc în prezent diferite substanțe pentru curățarea stabilirea și revitalizarea, deodorarea ca și parfumarea pielii, unghiilor și a părului. În afară de produse cosmetice se folosesc frecvent în acest scop și produse naturale.

Mai jos îți prezint acest articol și sub forma unui videoclip.

Dacă îți place acest video, NU UITA SĂ TE ABONEZI la canalul meu YouTube, pentru o vizionare mai ușoară a următoarelor videoclipuri. Vizionare plăcută! 🙂

~ Interesting Secrets of Cosmetics in Ancient Egipt ~ 

Reclame