Beneficiile art-terapiei

ART-TERAPIA sau TERAPIA PRIN ARTĂ poate fi considerată una dintre cele mai frumoase forme terapeutice, aceasta folosind activități de creație artistică pentru îmbunătățirea stării emoționale și a dificultăților din viața noastră dar și pentru dezvoltare personală.

Art-terapia cuprinde mai multe tehnici creative cum ar fi desenul, pictura, sculptura, muzica, teatrul, toate acestea având ca scop de a ne ajuta să ajungem la înțelegerea de sine și de a ne facilita comunicarea și relaționarea cu cei din jur.

Art-terapia merge pe un anumit principiu, și anume că atât gândurile, cât și emoțiile fundamentale ce vin din subconștient, se exprimă mai degrabă prin imagini decât prin cuvinte. Art-terapia ne permite o exprimare liberă și creativă a emoțiilor și ideilor noastre atât prin forme, cât și prin culori.

În art-terapie, modalitățile prin care ne exprimăm emoțiile, nu pot fi considerate corecte sau greșite. Nu este necesar să excelezi către o anumită tehnică. Astfel ne putem simți liberi în exprimări, precum o fac copiii, aceștia fiind considerați cel mai bun exemplu.

Rolul art-terapiei este acela de a ne ajuta de la mic la mare, să ne exprimăm emoțiile, dorințele și trăirile noastre prin forme și culori, într-un mod cu totul liber și autentic.

Așadar, art-terapia poate fi considerată o experiență care în timp, ne ajută să ajungem la împlinire personală, vindecare emoțională și profundă transformare.

*

RĂMÂI APROAPE!

Sursă foto – Katerina Mihailina