Beneficiile art-terapiei

Art-terapia sau terapia prin artă poate fi considerată una dintre cele mai frumoase forme terapeutice, aceasta folosind activități de creație artistică pentru îmbunătățirea stării emoționale și a dificultăților din viața noastră dar și pentru dezvoltare personală.

Art-terapia cuprinde mai multe tehnici creative cum ar fi desenul, pictura, sculptura, muzica, teatrul, toate acestea având ca scop de a ne ajuta să ajungem la înțelegerea de sine și de a ne facilita comunicarea și relaționarea cu cei din jur.

ali

Art-terapia merge pe un anumit principiu, și anume că atât gândurile, cât și emoțiile fundamentale ce vin din subconștient, se exprimă mai degrabă prin imagini decât prin cuvinte. Art-terapia ne permite o exprimare liberă și creativă a emoțiilor și ideilor noastre atât prin forme, cât și prin culori.

În art-terapie, modalitățile prin care ne exprimăm emoțiile, nu pot fi considerate corecte sau greșite. Nu este necesar să excelezi către o anumită tehnică. Astfel ne putem simți liberi în exprimări, precum o fac copiii, aceștia fiind considerați cel mai bun exemplu.

Rolul art-terapiei este acela de a ne ajuta de la mic la mare, să ne exprimăm emoțiile, dorințele și trăirile noastre prin forme și culori, într-un mod cu totul liber și autentic.

Așadar, art-terapia poate fi considerată o experiență care, în timp, ne ajută să ajungem la împlinire personală, vindecare emoțională și profundă transformare.

Sursă foto – Katerina Mihailina

~ * ~

Dacă ÎȚI PLAC postările site-ului nostru, NU EZITA să ne vizitezi și pe FACEBOOK!

Pentru o vizionare mai ușoară a următoarelor postări, acordă un LIKE paginii noastre, AlidArt Design!

Dacă dorești să nu ratezi nici o postare, bifează VEZI MAI ÎNTÂI, în loc de PRESTABILIT la butonul URMĂREȘTE al  paginii.

~ * ~

Reclame