Pacea interioară

Pacea interioară (sau pacea minții ) este o stare trăită printr-un calm psihologic sau spiritual, în ciuda factorilor de stres care se pot ivi în viața noastră. Pacea interioară este considerată de marea majoritate a oamenilor o stare foarte sănătoasă, aceasta fiind asociată cu fericirea și mulțumirea.

Pacea interioară este o stare de conștiință sau de iluminare al propriului sine, stare care poate fi cultivată, dezvoltată prin diverse forme de pregătire, cum ar fi rugăciunea, meditația, yoga și altele. Majoritatea practicilor spirituale, definesc pacea interioară ca fiind cunoașterea sinelui nostru.

Găsirea păcii interioare – Shanti, Santhi sau Shanthi, din sanscrită,  śāntiḥ înseamnă pace, odihnă, calm, liniște sau fericire și este adesea asociată cu tradiții cum ar fi hinduismul și budismul, de exemplu.

Astăzi, oamenii întâlnesc deseori dificultăți în găsirea păcii interioare, însă cu puțină ambiție și dorință de cunoaștere și trăire a acestei stări spirituale, putem spune cu reală convingere că este posibil. 

Mai jos, maestul spiritual Paramahansa Yogananda, ne împărtășește câteva sfaturi, care cu siguranță ne pot fi de ajutor tuturor.

Dacă îți place acest video, NU UITA SĂ TE ABONEZI la canalul nostru YouTube, Positive Emotions Studio pentru o vizionare mai ușoară a următoarelor videoclipuri.

Vizionare plăcută! 🙂