Ce este creativitatea

Oamenii vorbesc adesea despre creativitate atunci când se referă la artă. În general, această calitate, absolut esențială în succesul producției artistice, este considerată ca ceva cu totul personal, aparținând artistului.

După părerea celor mai mulți oameni, artistul posedă puteri unice, care le lipsesc majorității semenilor lor, cum ar fi imaginație, originalitate și inventivitate.

Creativitatea presupune capacitatea de a mânui într-un mod inovator elementele vizuale. Nu toți artiștii sunt la fel de creativi, unii dintre ei fiind atât de convenționali, încât nu manifestă nici un fel de disponibilități în acest sens.

Dar creativitatea ar putea fi întâlnită la multe persoane, inclusiv la cei care nu sunt artiști. Această calitate este aproape universal recunoscută ca un drept dobândit prin naștere de orice copil sănătos.

Cu toate acestea, pe măsură ce cresc și se maturizează, copii pierd legătura cu viziunea lor creatoare. La maturitate, puțini oameni – cu excepția celor care se consideră artiști – sunt încrezători în potențialul lor expresiv.

Deși nu există o regulă generală care să stabilească ce anume îi face pe oameni să fie creatori, totuși se pare că cei mai buni artiști se caracterizează printr-un spirit interior sau un izvor lăuntric de inspirație.

*

RĂMÂI APROAPE!