7 motive pentru care un Logo este important!

Când luați în considerare toți factorii care intervin în construirea unei afaceri, crearea unui LOGO ar putea să nu pară o prioritate de top. Din acest motiv, considerați că ea poate fi amânată pentru moment.

Sau poate fi considerată în fond… chiar și nenecesară.

Poate că nici nu am nevoie de un Logo”,

…îți șoptește o voce mică în fundul minții tale. 🙂 Stai! Nu asculta acea voce. Nu se putea înşela mai mult!

A avea un Logo, este o parte integrantă a transformării mărcii tale într-una de succes – chiar acolo, cu produse de înaltă calitate și recomandări pozitive.

Deci, de ce este important un Logo? Să aruncăm o privire mai jos pentru a afla cât de mult ne poate ajuta un Logo pentru a avea succes în afacere.

1. Atrage atenția

Perioada de atenție este scurtă în prezent, în special pentru consumatori. Așa cum stau lucrurile, companiile au aproximativ 2 secunde pentru a convinge clienții potențiali că produsele lor merită să fie luate în considerare.

Un Logo poate atrage rapid atenția spectatorilor și poate comunica valorile de bază ale unei companii într-un mod interesant.

Acea perioadă scurtă de atenție – știi, cea care îi determină pe consumatori să-ți judece afacerea după aspectul ei – poate funcționa în avantajul tău, dacă ai un Logo solid care să vorbească în numele companiei tale.

2. Face o primă impresie puternică

Ai o singură șansă să înțelegi bine! Un Logo este prima prezentare a unei companii pentru consumatori.

Dacă este proiectat bine, poate stârni interesul publicului și îl poate invita să afle mai multe despre companie; dacă nu, tocmai ți-ai înstrăinat o bază de potențiali clienți și practic ți-ai redus afacerea.

Glumesc, desigur 🙂 …

Această primă impresie este modalitatea ta de a comunica imediat dreptul de proprietate asupra produselor pe care le vinzi sau a nișei pe care o domini.

Logo-ul afacerii tale îți prezintă compania ca o autoritate în spațiul tău profesional, încă de la început.

3. Este fundamentul identității Brandului tău

Branding de succes înseamnă a spune o poveste care va influența emoțiile clienților!

Pur și simplu.

Și, deși este adevărat că designul Logo-ului este doar o parte a Brandului unei companii, el servește drept fundație pentru întreaga narațiune pe care este construit Brandul.

Culori , tonuri, fonturi – toate acestea sunt determinate de povestea pe care încerci să o spui, iar Logo-ul tău „pregătește scena” pentru această poveste.

Aceste elemente se vor transpune ulterior din Logo-ul tău pe toate materialele tale de Branding – antet, cărți de vizită, plicuri personalizate, mape de prezentare – creând o identitate de marcă concretă, care poate fi comercializată.

4. Este memorabil

Logo-ul tău conduce calul (publicul tău) la apă (compania ta)! 😉

Logo-ul este un punct de identificare; este simbolul pe care clienții îl folosesc pentru a-ți recunoaște Brandul. În mod ideal, vei dori ca oamenii să conecteze instantaneu vederea Logo-ului tău cu amintirea a ceea ce face compania ta și, mai important, cum îi face să se simtă.

Deoarece un Logo bun este un element vizual plăcut din punct de vedere estetic, declanșează o reamintire pozitivă despre Brandul tău, ceea ce, numai numele companiei tale s-ar putea să nu reușească.

Și, dacă suntem cu toții sinceri, o parte din publicul tău va uita probabil numele afacerii tale (nu o lua personal – este în natura umană), dar îți vor asocia imediat Logo-ul cu amintirile despre Brandul tău.

5. Te separă de competiție

Îndrăznește să fii diferit cu Logoul tău / Logo-ul companiei tale deoarece acesta le spune consumatorilor de ce afacerea ta este… UNICĂ!

Sigur, poate că există alte 50 de cafenele în orașul tău, dar a ta este singura care se angajează în favoarea durabilității, iar Logo-ul tău verde, pământesc, transmite acest mesaj acasă. 🙂

Dacă Logo-ul unei companii este bine conceput, poate comunica totul, de la trecutul companiei (profesional, relaxat, distractiv) la misiunea acesteia (divertisment, eficiență și inovație) prin pictograma potrivită sau fontul potrivit.

Cu alte cuvinte, Logo-ul tău este forumul atât pentru a-ți transmite valorile, cât și pentru a le arăta consumatorilor de ce nu ești ca și concurenții tăi – pentru că… EȘTI MAI BUN! 😉

6. Stimulează loialitatea Brandului

Spune-o cu mine: consumatorii tânjesc consecvență!

Pe măsură ce Brandul tău crește, Logoul tău va deveni mai familiar pentru o gamă largă de consumatori, iar această familiaritate creează percepția că ești demn de încredere și accesibil.

Gândește-te la asta: când ieși la cumpărături pentru echipament de antrenament și vezi brusc pantalonii de sport cu sigla Nike, ești imediat gata să cumperi.

De ce? Pentru că, cu îmbrăcămintea Nike, știi că ești pe mâini sigure;

Nike este un Brand în care ai încredere. Încrederea se bazează pe un Logo bine proiectat, iar loialitatea mărcii este rapid de urmărit. Odată ce te plac, clienții tăi te vor căuta din nou și din nou – iar Logo-ul tău este lucrul pe care îl vor căuta mai întâi.

7. Publicul tău se așteaptă

Și nu în ultimul rând:

Logo-ul tău este primul lucru pe care publicul tău îl va căuta atunci când va vedea orice comunicare de la Brandul tău. Ar trebui să fie în fața și în centrul tuturor materialelor tale de marketing, cum ar fi cărți de vizită, fluturași, reclame etc.

ASADAR, RETINE UN LUCRU! ☝🙂

Dacă nu ai un Logo (și unul care să iasă în evidență), atunci pierzi o oportunitate de a-ți face afacerea să rămână în mintea publicului tău.

~ * ~

Deci, gata! După cum poți vedea, ai nevoie de un Logo!

Este o parte vitală a construirii unei afaceri și a unui Brand de succes!

Când ești gata să faci următorul pas și să îți creez un Logo pentru afacerea ta, apasa pe butonul de mai jos!

~ * ~

ÎȚI MAI RECOMAND ȘI ACESTE 3 SERVICII

CĂRȚI DE VIZITĂ
(IDENTITATE VIZUALĂ)

PLICURI PERSONALIZATE
(IDENTITATE VIZUALĂ)

MAPE DE PREZENTARE
(IDENTITATE VIZUALĂ)