Interesanta istorie a logoului

Numeroase invenții și tehnici au contribuit de-a lungul timpului la sigla contemporană, inclusiv sigilii cilindrice, monede, filigranele, semnele distinctive de argint și dezvoltarea tehnologiei de tipărire.

Inovatorii în arte vizuale și procese litografice – precum firma de tipărire franceză Rouchon în anii 1840, Joseph Morse din New York în anii 1850, Frederick Walker din Anglia în anii 1870 și Jules Chéret din Franța în anii 1870 – au dezvoltat un stil ilustrativ care a trecut dincolo de arta tonală, reprezentativă la imagini figurative cu secțiuni de culori strălucitoare și plate.

Cărțile jucăușe pentru copii, ziarele autoritare și periodicele de conversație și-au dezvoltat propriile stiluri vizuale și editoriale pentru un public unic, în expansiune.

Era contemporană a designului de logouri a început în anii 1870 cu primul logo abstract, triunghiul roșu Bass.

În 1898, producătorul francez de anvelope Michelin a introdus Michelin Man , o figură de desene animate prezentată în multe contexte diferite, cum ar fi mâncat, băut și practicând sport.

Profesia de design de logo-uri a crescut substanțial în număr de-a lungul anilor de la apariția mișcării moderniste în Statele Unite în anii 1950. Până la începutul secolului al XXI-lea, corporații mari precum MTV , Nickelodeon , Google , Morton Salt și Saks Fifth Avenue adoptaseră logouri dinamice care se schimbă în timp de la setare la setare.

Începând cu 2014 , multe corporații, produse, mărci, servicii, agenții și alte entități utilizează un semn (pictogramă) sau o emblemă (simbol) sau o combinație de semn și emblemă ca logo.

~ * ~

Simbolurile și pictogramele pot fi mai eficiente decât numele scrise (logotipurile) , în special cele traduse în multe alfabete pe piețe din ce în ce mai globalizate.

De exemplu, un nume scris în arabă ar putea avea o rezonanță redusă pe majoritatea piețelor europene. În schimb, simbolurile și pictogramele păstrează caracterul general de proprietate al unui produs pe ambele piețe. 

Deoarece logourile sunt menite să reprezinte mărcile companiilor sau identitățile corporative și să le promoveze recunoașterea imediată a clienților, este contraproductiv să redesenăm frecvent logourile.

Culoarea este un element cheie în proiectarea logourilor și joacă un rol important în diferențierea mărcii. Culorile pot avea consecințe imense asupra dispoziției noastre. Sunt remarcabil de dominante până la punctul în care pot manipula perspective, emoții și reacții.

~ * ~

AȘADAR, TU AI NEVOIE DE UN LOGO, O SIGLĂ SAU O EMBLEMĂ?

~ * ~

ÎȚI MAI RECOMAND ȘI ACESTE 3 SERVICII

FOI CU ANTET
(IDENTITATE VIZUALĂ)

PLICURI PERSONALIZATE
(IDENTITATE VIZUALĂ)

MAPE DE PREZENTARE
(IDENTITATE VIZUALĂ)