Cartea de vizită – Micul instrument de marketing!

Poate că te mai întrebi uneori… „CARTEA DE VIZITĂ mai este considerată și astăzi un instrument cheie de marketing?”

Răspunsul este DA! 🙂

Pentru orice afacere, dar mai ales pentru cele mici!

Odată cu apariția rețelelor sociale și a profilurilor LinkedIn, CARTEA DE VIZITĂ ar putea părea astăzi nesemnificativă. Cu toate acestea, micul instrument de marketing este mai relevant ca niciodată!

 ~ * ~

De ce o carte de vizită?!

Spune-i cuiva nou să te găsească online și sunt șanse să uite în decurs de o oră, sau… dacă nu ești în lista de top a primei pagini de pe Google, atunci ai pierdut acel contact potențial pentru totdeauna.

Majoritatea proprietarilor de afaceri mici din zilele noastre preferă să păstreze detaliile contactelor lor pe smartphone-uri mai degrabă, decât într-o agendă fizică sau pe cărți de vizită, așezate pe suportul lor specific.

Cu toate acestea, este INCONTESTABIL faptul că majoritatea primelor întâlniri cu potențiali clienți sau parteneri de afaceri, implică de obicei schimbul de CĂRȚI DE VIZITĂ.

Dacă întâlnirile tale nu decurg astfel, cred că ar trebui o faci! 🙂

 ~ * ~

Imaginea ta în lumea afacerilor!

Oferă-le clienților sau partenerilor tăi de afaceri o imagine bine concepută și tipărită pe CARTEA TA DE VIZITĂ!

Astfel vor avea un memento fizic pentru când se întorc la birou! În plus, nu există nicio șansă ca ei să-ți scrie greșit numele de familie.

Schimbul de cărți de vizită care conțin toate detaliile de contact ale afacerii, inclusiv iconurile rețelelor sociale, adresa fizică și diverse numere de telefon, poate face diferența atunci când întâlnești pe cineva foarte scurt.

Gândește-te de exemplu la… situații de conferință, în care ar putea fi programate mai multe întâlniri și timpul este esențial pentru a face impresie! ☝️ 🙂

 ~ * ~

Întrebarea este… ce pui pe cartea ta de vizită?!

Este un spațiu atât de mic, încât trebuie să îl utilizezi cu ÎNȚELEPCIUNE pentru a te asigura că ai un IMPACT MAXIM asupra potențialilor tăi clienți sau parteneri de afaceri!

LOGOUL

Cheia pentru un branding și un design grafic bun este consecvența – unul dintre motivele pentru care dorești să incluzi LOGOUL COMPANIEI pe cartea ta de vizită.

Dacă ai un LOGO deosebit de izbitor, e posibil să îți dorești ca acesta să ocupe o parte întreagă a cărții de vizită.

Însă, dacă ești un startup – cu alte cuvinte, abia ai început afacerea, ar putea fi o idee bună să incluzi NUMELE COMPANIEI alături de imagine – de LOGO.

Acest lucru stimulează gradul de conștientizare a mărcii și are un impact deosebit atunci când îl predai potențialului tău client sau partener de afaceri! 🙂

ROLUL POSTULUI

Dacă lucrezi într-o companie de doi, s-ar putea să nu aibă prea mult rost să scrii „Cofondator”, sau… „Vicepreședinte” pe cartea ta de vizită – este puțin exagerat și poate crea un răspuns negativ.

Însă, dacă titlul postului tău oferă O IDEE CLARĂ despre ceea ce faci de fapt, pentru AFACERE – vânzări de exemplu, cu siguranță ar trebui să îl incluzi, deoarece atunci ei știu că ești primul port de escală pentru orice anchetă aferentă.

INFORMAȚII DE CONTACT

Aici…depinde de tine dacă incluzi sau nu o adresă fizică cu celelalte detalii de contact.

Deoarece atât de multe afaceri se desfășoară în prezent numai online, s-ar putea să nu fie necesar să incluzi adresa biroului tău.

Poate că AFACEREA TA este la fel ca a mea – servicii (sau vânzări) oferite numai online! 🙂

Pentru unii, adresa de birou ajută la legitimarea unei afaceri – este o decizie personală pe care doar tu o poți lua, desigur. În schimb, nu uita să adaugi toate formele de detalii de contact – Telefon, E-mail, Site web, Social Media.

În acest fel te acoperi și oferi oportunitatea potențialului tău client de a lua legătura cu tine prin diferite de medii de comunicare!

REȚELE DE SOCIALIZARE

Linkurile de rețele sociale sau pictogramele grafice care evidențiază faptul că AFACEREA TA se află pe acele PLATFORME SOCIALE, ar trebui să fie incluse cu siguranță pe CARTEA TA DE VIZITĂ.

Mai ales dacă rețelele sociale reprezintă o mare parte din ceea ce face COMPANIA TA!

Cu toate acestea, înainte de a începe să-ți faci publicitate pe SOCIAL MEDIA, asigură-te că postările tale sunt potrivite pentru un public profesionist și sunt atât utile, cât și interesante pentru piața afacerii tale țintă! ☝️ 🙂

 ~ * ~

Cel mai important!

CĂRȚILE DE VIZITĂ ar trebui să aibă un aspect profesional! 😉

Dacă o carte de vizită nu-l are pe acel „vino-ncoace”… tot efortul tău de a lua legătura cu potențiali clienți sau parteneri de afaceri a fost în zadar.

ÎNSĂ… dacă micul tău instrument de marketing – CARTEA DE VIZITĂ, are un design profesionist, cu impact, atunci, cu siguranță AI DAT LOVITURA!

 ~ * ~

Așadar, sfatul meu pentru tine:

Nu mai sta pe gânduri, întrebându-te dacă și tu ar trebui să ai o CARTE DE VIZITĂ. Dă click pe butonul de mai jos pentru a vizualiza ofertele mele!

ȘI NU UITA! Dacă este necesar, poți solicita o ofertă personalizată, conform dorințelor tale! 🙂

ÎȚI MAI RECOMAND ȘI ACESTE 3 SERVICII

LOGO-URI * SIGLE * EMBLEME
(IDENTITATE VIZUALĂ)

AFIȘE ȘI POSTERE
(MATERIALE DE PROMOVARE)

FLYERE PUBLICITARE
(MATERIALE DE PROMOVARE)