De ce designul a devenit mai important în afaceri?

Este bine cunoscut faptul că Designul este un lucru frumos, care atrage privirea. Cu ajutorul Designului, mesajele călătoresc mult mai repede!

Oamenii care concep strategii sau concepte ținând cont de partea de design, sau aplică ulterior un design personalizat în afacerea lor, devin producători mult mai eficienți.

Una peste alta, Designul devine pe zi ce trece mai important pentru companii, iar cei care lucrează în agențiile de branding sau pe cont propriu în această ramură, iau notă de acest comportament și lucrează la consolidarea rolului designului într-o afacere.

Companiile financiare, tehnologice, din industrie și de consultanță angajează zilnic agenții de branding sau designeri liberi profesioniști (freelanceri), pentru a rezolva partea de design a afacerii respective.

Afacerile care iau partea de design în serios, fac un salt uriaș din punct de vedere financiar, iar restul… încă mai încearcă să își dea seama ce le lipsește în propria afacere.

Designul unei afaceri creat de un designer profesionist, ținând cont în același timp și de preferințele clientului, oferă un drum lung pentru a face afacerea atrăgătoare pentru publicul țintă. Afacerile care își creează identitatea reflectând propriul gust, nu pot supraviețui în competiție.

Citatul lui Steve Jobs despre Design a avut atât de mult sens, încât a înnebunit lumea designului:

„Designul nu este doar ceea ce arată și se simte. Designul este modul în care funcționează.”

Steve Jobs

Poate că a spus asta în relativitate cu Apple, care folosește minimalismul ca instrument de conectare cu oamenii în ceea ce privește Designul.

Astăzi, un copil de 5 ani poate identifica sigla Apple. Să luăm, de exemplu, un iPhone. Un artist și activist chinez, Ai Weiwei, a spus:

„Toată lumea își dorește un iPhone, dar ar fi imposibil să proiectezi un iPhone în China, deoarece nu este un produs; este o înțelegere a naturii umane.”

Ai Weiwei

Practic, iPhone a încorporat pur și simplu comportamentul uman în capacitatea sa de utilizare, ceea ce îl face mai funcțional și mai ușor.

În concluzie, iată ce face DESIGNUL: rezolvă problemele utilizatorilor în utilizarea tehnologiei!

~ * ~

Așadar, AFACEREA TA are nevoie de un designer profesionist?

Aștept cu interes propunerea ta de colaborare!

Include te rog în mesaj cât mai multe detalii, pentru ca propunerea ta să fie cât mai clară. Ulterior te voi contacta în cel mai scurt timp!